Klik hier voor nieuwe projecten

Agenda

terug
23-06-2017

MCN ondersteunt Marinedagen op 3 fronten

Zr. Ms. Karel Doorman

De Koninklijke Marine opent haar deuren van 23 t/m 25 juni. Aan boord van het grootste schip Zr. Ms. Karel Doorman tonen 50 bedrijven hun innovaties. Met ondersteuning van Maritime Campus Netherlands zijn diverse kleine startups MKB’ers en grote multinationals gevonden die subtiele vernieuwingen en heuse ‘industry disrupters’ laten zien. Kom kijken naar maritieme innovaties maar ook naar evenzoveel vernieuwingen voor andere industrieën en bedrijfstakken. Bijvoorbeeld virtual reality trainers, Smart Industry Solutions, drones en volledig recyclebare bierfusten. Praat met de standhouders, doe mee aan diverse activiteiten en kom erachter wat deze oplossingen van de toekomst u zullen brengen.  

Esports

De Koninklijke Marine gaat met haar tijd mee en blijft aansluiten bij de belevingswereld van haar eigen personeel en de medewerkers van de toekomst. De wereld digitaliseert, werk en opleidingen digitaliseren en nu is ook sport aan het digitaliseren. Esports is competitief computerspelletjes spelen als beroep. In Amerika kijken nu al meer mensen naar een esports wedstrijd dan naar de Superbowl. En in Nederland heeft iedere eredivisie voetbalclub een gamer in dienst. Amazon Game Studio gunt Den Helder een primeur. Zij bieden het publiek van de Marinedagen aan om hun spel Breakaway, dat pas in augustus wereldwijd gelanceerd wordt, bij ons te spelen. Breakaway is een combinatie van Basketbal en lasergamen in een ‘fantasy’ wereld. Aan boord van Zr. Ms. Rotterdam heeft u daarom de unieke gelegenheid om het Spel Breakaway te spelen, te basketballen met de Den Helder Suns en te lasergamen met en tegen mariniers.    

Zr. Ms. Holland

Op zondag 25 juni vaart Zr. Ms. Holland voor de Tall ships uit. Aan boord, 2 nationale en 2 internationale Esportteams die strijden in ‘Battle of the High Seas’. Amazon vliegt twee verslaggevers in om de wedstrijden van commentaar te voorzien. Zowel Game Kings als Inside Esports van FOX gaan in hun tv programma aandacht besteden aan dit evenement. Op 26 juni om 2100u wordt het evenement op Twitch uitgezonden. Het geschatte aantal views na drie maanden loopt in de miljoenen! Miljoenen mensen wereldwijd die de Koninklijke Marine, Sail en Den Helder zien. Awesome!