Click here for new projects

News

terug

Geslaagde Maritime Maintenance Conferentie 24-09-2015

Wij kijken terug op een geslaagde 2e Maritime Maintenance Conferentie op donderdag 24 september jl. met inspirerende lezingen, een rondleiding op het Marinebedrijf en een bezoek aan de Zr Ms Rotterdam.  

Prof. Dr. Henk A. Akkermans van Tilburg School of Economics and Management opende de ochtendsessie met een inspirerend verhaal over de opkomst van smart industry in relatie tot een exponentiele groei van verouderende 'assets'. De gemiddelde leeftijd van infrastructuur in Nederland is 20 tot 25 jaar, en al die assets zijn ontworpen om max. 30 jaar mee te gaan. In de onderhoudsindustrie gaat ca. 30 miljard euro per jaar om. Er ligt, kortom, een enorme opgave om arbeidsproductiviteit en innovatie in de onderhoudssector drastisch te verhogen. De nieuwe trends als internet of things, intelligent machines, big data zullen hier een grote rol in spelen. Momenteel loopt de maritieme sector nog achter bij andere sectoren, terwijl hier heel veel kansen liggen om in de supply chain te innoveren. Klik hier voor zijn presentatieOpen innovaties in Fieldlabs: in konvooi veilig door de vallei des doods 

Patrick van Eerten, General Manager Corporate Fleet Support van Boskalis stelde zich voor als 'de eigenaar van een hoop ouwe meuk'. Met meer dan 1.000 varende eenheden heeft Boskalis bij uitstek een grote uitdaging als het gaat om onderhoud. Hij legde helder het verschil uit tussen hoe onderhoud werkt bij de marine en bij een baggerbedrijf als Boskalis. Bij Boskalis was het net als bij veel andere bedrijven de trend om dingen steeds complexer te maken. Tot zij besloten het roer om te gooien en hun eigen schepen te ontwerpen onder het motto 'Keep it simple'. Deze vorm van 'teruginnoveren' is uiterst succesvol gebleken. Innovatie hoeft niet altijd vernieuwend te zijn, maar kan ook betrekking hebben op processen en werkwijzen.
Klik hier voor zijn presentatieOnderhoud aan baggerschepen in perspectief 

Maurice Jilderda van Sitech begon met een stelling: 'stel dat alle storingen 100% voorspelbaar zouden zijn...' Sitech maakt deel uit van het project 'Campione', een van de 10 fieldlabs in Nederland. Sitech heeft het grootste livinglab van Nederland en hebben alle plants ingezet. Met bijna een miljoen subsidie worden testen uitgevoerd om zoveel mogelijk storingen vooraf te kunnen voorspellen, waarmee veel geld bespaard wordt. Afhankelijk van hoeveel men ervoor over heeft zou het volgens hem theoretisch mogelijk moeten zijn in de toekomst om storingen 100% te kunnen voorspellen. 
Klik hier voor zijn presentatieSytech's reis naar 100% voorspelbaar onderhoud 

Wilt u weten wie er allemaal aanwezig waren: download hier de deelnemerslijst